• Професионална гимназия по строителство
  • Професионална гимназия по строителство
  • Професионална гимназия по строителство
  • Професионална гимназия по строителство

Изкуството да правиш холивудски филм

 На 17 април в Художествената галерия – гр. Силистра се състоя първото за областта състезание за учители по английски език, организирано от старши експерт по чужд език и майчин език към РУО – Фатме Османова – Атанасова.

Участниците трябваше да проведат интерактивен урок със своите ученици на тема „Професии на бъдещето“. Някои от критериите за класиране в конкурса бяха учителят да включи информационни технологии и изкуството в занятието.  За конкурса учителите подготвиха табла с моменти и акценти от урока, също така и видео, в което разказват за целта на своя проект, иновативните методи и това как е повлиял на учениците този различен урок.

Колегата ни Александър Енев участва с проекта „Изкуството да правиш холивудски филм“. Представянето му беше придружено с постер, видеоклип и презентация, която логически проследява стъпките и дейността на работата по урока. Всеки участник трябваше да отговаря на определени въпроси от регламента на конкурса. Амбициозният, талантлив и атрактивен  наш колега изненада участниците и с изпълнение на китара. Той се класира на ІІ-ро място, но това е само началото на неговия път към учителската професия!

След приключването на конкурса както участниците, така и организаторите споделиха удовлетворението си от добре свършената работа и обещаха конкурсът за учители по английски да стане традиция за града и областта. 


© 2021 Всички права запазени ПГС "Пеньо Пенев" . Дизайн Madhouse STUDIO