• Професионална гимназия по строителство
  • Професионална гимназия по строителство
  • Професионална гимназия по строителство

На 03 и 04 октомври 2023 г. във Филиал Силистра на Русенски университет „Ангел Кънчев“ за седми пореден път се проведе Иновационен лагер по предприемачество.

Темата на Иновационния лагер тази година бе „Активни за развитие на нашите общности“. В Иновационния лагер участваха младежи, представители на шест училища от област Силистра:      СУ „Никола Й. Вапцаров“, гр. Силистра, ПГСУАУ „Атанас Буров“, гр. Силистра; ПГС „Пеньо Пенев“, гр. Силистра; СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан; ПГМСС „Никола Вапцаров“, с. Средище и  СУ „Васил Левски“, гр. Дулово.

Учениците участваха в работни ателиета за допълнителна подготовка по маркетинг, изготвяне на бизнес канава и креативност. Участниците се срещнаха и разговаряха с представители на местния бизнес. Заедно с консултанти оцениха възможностите за развитие на бизнес в региона и разработиха проектите си.

Нашият отбор, в състав Стела Георгиева, Георги Боянов от 11 клас и Айлин Мюмюн и Микаела Димитрова от 12 клас, зае IV-то място с проект за развитие на екотуризма в региона и получи специална награда от Областен информационен център АРГИ – Силистра.

Кметът на община Силистра, д-р Юлиян Найденов, се срещна с участниците в Иновационния лагер и връчи наградите.

Организаторите на Иновационен лагер – Община Силистра, РУО – Силистра и СНЦ „Паралел – Силистра“ .


© 2023 Всички права запазени ПГС "Пеньо Пенев" . Дизайн Madhouse STUDIO