• Професионална гимназия по строителство
  • Професионална гимназия по строителство
  • Професионална гимназия по строителство
  • Професионална гимназия по строителство
  • Професионална гимназия по строителство
  • Професионална гимназия по строителство
  • Професионална гимназия по строителство

Празник на спорта и изкуството

Повече от 24 години  Професионална гимназия по строителство „Пеньо Пенев“ организира футболен турнир на малки врати, който се превърна в традиция на училището.  Тази учебна година за втори път се провежда и конкурсът пленер  за рисунка на тема, определена от организаторите,  и свързана с архитектурата, природата и изкуството. Темата, по която твориха децата беше: „Старинен мост в природна среда“, свързана с изучаваната в училище специалност „Интериорен дизайн и изобразително изкуство“. Целта на този конкурс е да се развиват  творческото и пространственото възприятие на децата и да се даде възможност за реализиране на творчески проекти в бъдеще в областта на дизайна, изобразителното изкуство и  архитектурата.

            Участниците и в двете мероприятия бяха ученици от седмите класове на основните училища от града. Във футболния турнир мериха сили  отборите на  ОУ „Иван Вазов“, с ръководител Славян Димитров; ОУ „Отец Паисий“, с ръководител Николай Николов и  ОУ Св. Св. Кирил и Методий“, с ръководител Боян Николов. Шампионската купа  за втора поредна година грабна отборът на  ОУ „Иван Вазов“, второ място зае отборът на ОУ Св. Св. Кирил и Методий“ и трето място за  футболистите от ОУ „Отец Паисий“.  За голмайстор на турнира беше обявен седмокласникът Преслав Славов от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, а за най-полезен играч Александър Яворов от ОУ „Отец Паисий“.

Участниците в пленера поднесоха своята интерпретация за пространство в екстериорна среда, съчетавайки я с красотата на природата.  Участие в конкурса пленер за рисунка взеха 9 ученици от VII клас от ОУ „Никола Йонков Вапцаров“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ОУ „Отец Паисий“. Всички млади творци дадоха свобода на своето въображение и се справиха отлично с поставената задача. Комисията, която оцени рисунките, беше в състав от 4-ма членове: председател Жежко Жечков – професионален художник и фотограф, Христина Гаева – учител по интериорен дизайн, Николай Тодоров – учител по рисуване и Красимир Константинов – учител по компютърна графика, макетиране. Рисунката на Владимира Йорданова от  СУ „Н. Й. Вапцаров“ с ръководител Димитър Златев беше отличена с Първа награда, на второ място се класира рисунката на Даная Кръстева от ОУ „Отец Паисий“, с ръководител Николай Петров, а третото място беше оспорвано и затова двама художници от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“  Иван Иванов и Йоан Йорданов бяха удостоени с третата награда.  Учениците работиха с  различни видове изобразителни техники и  материали, пресъздавайки темата в своите творби.

Благодарим на участниците в събитието, на техните ръководители и на ръководството на ПГС „Пеньо Пенев“ за чудесната инициатива и приятните емоции!


© 2023 Всички права запазени ПГС "Пеньо Пенев" . Дизайн Madhouse STUDIO