• Професионална гимназия по строителство
  • Професионална гимназия по строителство
  • Професионална гимназия по строителство

Практическо занятие при пожар се проведе в ПГС „Пеньо Пенев“

На 12.04.2024 г. в двора на Професионална гимназия по строителство „Пеньо Пенев“ се проведе учебна евакуация с ученици, педагогически и непедагогически персонал.

Събитието се проведе съвместно с Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Силистра. Бяха спазени всички дейности в плана за действия при пожар.

В подготовката и провеждането на учебната евакуация активно участие взеха педагогическият и непедагогически персонал на ПГС „Пеньо Пенев“. Те осъществиха дежурство на изходите, подпомогнаха евакуацията на учениците и ги изведоха на сборния пункт, който е в училищния двор. След като всички се "евакуираха" успешно, дежурният учител съвместно с директора на училището извършиха проверка на състава. Установена бе липсата на един ученик от 10а клас, който служителите на РСПБЗН откриха и изведоха.

В двора на училището пристигна пожарен автомобил с екип от огнеборци от II дежурна смяна. Те предизвикаха искрено възхищение с бързината и уменията, които демонстрираха пред възпитаниците на професионалната гимназия.

След успешната „евакуация“ екипът направи демонстрация на наличното оборудване на пожарния автомобил и показа на учениците кои са правилните действия, които трябва да се предприемат при работа с пожарогасител.

В края на практическото занятие учениците имаха възможност да използват уредбата за бързо реагиране като по този начин успяха, макар и за кратко, да  се докоснат до вълнуващата и отговорна професия пожарникар.

Изказваме искрени благодарности на комисар Евлоги Стамов, директор на РДПБЗН – Силистра, главен инспектор Невелин Неделчев, началник на РСПБЗН – Силистра и главен инспектор Светослав Стойчев за оказаното съдействие.


© 2024 Всички права запазени ПГС "Пеньо Пенев" . Дизайн Madhouse STUDIO